Palvelut yrityksille ja yhdistyksille

Tilaisuudet valmiista aiheista tai tarpeen mukaan

 • Yhdenvertaisuus seksuaalisuudessa
 • Miten vammaiset voisivat paremmin toteuttaa seksuaalisuutta
 • Seksuaalikasvatus
  • lapsille turvakasvatusta
  • murrosiän muutoksia
  • aikuisille parisuhdeasioita
  • senioreille anatomiaopetusta
 • Keskusteluryhmien vetämistä
 • Toiminnallisia pajoja
 • Vammaisten kanssa työskentelevien kouluttamista

Jokainen tilaisuus ja tapaaminen rakennetaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Voin pitää luentoja eri aiheista suurille ihmisjoukoille tai ryhmäkeskusteluja.

Seksuaalisuus on aina henkilökohtainen ja arka aihe. Kokemus on opettanut, että muutama tapaamiskerta on parempi kuin yksi. Parhaan tuloksen saan, kun on kaksi tapaamista, joista ensimmäisellä kerralla vähän herätellään aiheeseen, ja seuraavalla kerralla yleisö uskaltaa olla jo enemmän mukana. Osaan myös kuunnella ja yllättävän hyvin saada yleisön mukaan.

Olen kouluttanut menestyksekkäästi vammaisten kanssa työtä tekeviä kuten asumispalveluhenkilökuntaa tai henkilökohtaisia avustajia ja löytänyt siihen oman näkökulman. Olen myös kokemuskouluttaja eli tuon jokaiseen tilanteeseen myös jotain omakohtaista.

Tiedon ja kokemuksen yhdistelmällä tarjoan ainutlaatuiset palvelut

Yrityksille mm. luennot

Potilas-ja muut yhdistykset

Hoivakodit ja asumisyhteisöt

Lapset

Lapsille turvakasvatusta Leikki-ikäisten kanssa seksuaalikasvatus on turvakasvatusta. Kuka saa koskea sinuun? Mihin ja miten saa koskea? Käydään läpi omien vartaloiden rajoja. Lasten kanssa puhutaan myös turva-aikuisista. Kenelle kertoa, jos joku kohtelee tai koskettaa epämiellyttävällä tavalla?

Murrosikäiset

Murrosiän muutoksia Kouluikäisten kanssa käydään läpi murrosiässä tapahtuvia mielen ja kehon fyysisiä muutoksia, ihastumista, rakastumista, seurustelua, seksuaalisuuden monimuotoisuutta (muitakin kuin heterosuhteita), lisääntymisterveyden faktoja (=miten lapsia tehdään?), turvaseksiä, ehkäisykeinoja, seksitauteja, pornoa, hyväksikäyttöä jne.

Aikuiset

Aikuisille Aikuisten kanssa keskustellaan mm. parisuhteiden aloittamisista ja päättymisistä, yksinjäämisen pelosta, halusta ja haluttomuudesta, sekä lapsien vaikutuksesta parisuhteeseen tai lapsettomuudesta.

Seniorit 

Senioreille anatomiaopetusta Senioreiden kanssa aiheet voivat olla samoja kuin muillakin ryhmillä. Heille tärkeitä asioita ovat esimerkiksi liukuvoiteiden tarpeellisuus, halu ja haluttomuus, intiimialueiden anatomia, uusien suhteiden luominen, seksiapuvälineet ja lääkehoitomuodot.

Ylen dokumentti: Apua Seksiin