Seksuaaliterveyden ja vammaisten seksuaalisuuden konsultointi- ja koulutuspalvelut

Jokainen tilaisuus on minulle innostus ja haaste. Annan aina itsestäni 110% – myös jakamalla kokemuksiani.

Yritykseni Ilon Kipinä tuottaa sosiaali-ja terveysalalle, -järjestöille ja eri oppilaitoksille seksuaalikasvatuksen neuvonta- ja koulutuspalveluita.

Yritykseni tarjoaa uniikkeja ja käytännönläheisiä seksuaalikasvatuksen luentoja, joista kuulijat hyötyvät erittäin paljon ja jotka jäävät mieleen. Aito kohtaaminen ja vammaisen omien seksuaalikokemusten kuuleminen antaa heille ymmärrystä tulevaisuuden työpolulla. Palaute on ollut huikeaa.

Olen erikoistunut seksuaalioikeuksiin, avusteiseen seksiin, vammaisten seksuaalisuuteen sekä sateenkaariteemaan liittyviin aiheisiin.

Olen luennoinut laajasti järjestöille, vammaisille, sote-ja seksuaalialan opiskelijoille, ollut erilaisissa tilaisuuksissa ja paikoissa asiantuntijana, kirjoitttanut pyydetysti artikkeleita sekä tehnyt mm. muiden alan asiantuntijoiden kanssa alan ensimmäisen apuvälineoppaan, “Mahdollisuus nautintoon”, joka on ladattavissa ilmaiseksi tästä.

Jokainen tilaisuus ja tapaaminen rakennetaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Pyydä tarjous.

  • Eväitä hoitajille seksuaalisuuden kohtaamiseen.

    Potilaan kokonaisvaltainen hoitaminen sisältää seksuaaliterveyden ja seksuaalisuuden kohtaamisen.

  • Tämä aihe ihmetyttää ja kiinnostaa. Kerron faktat!

  • Tutkimusten mukaan kuntoutukseen toivotaan aina puhetta seksuaalisuudesta. Se on myös luonteva paikka ottaa se esiin. Pystyn luomaan avoimen ja turvallisen ilmapiirin, jossa voidaan myös keskustella asiasta luontevasti.

  • Vammaisille oikeat seksuaalisuuden apuvälineet ovat tärkeä osa seksuaalisuuden toteutumisessa.

    “Mahdollisuus Nautintoon” on ilmainen apuvälineopas fysioterapeuteille ja muille alan toimijoille, mutta myös kaikille vammaisille.

  • Jokaisella on oikeus seksuaaliseen koskemattomuuteen. Jokaisella on oikeus sanoa ei. Seksuaalioikeuksia on nostettu enemmän esiin, mutta usein unohdetaan, että vammaisiin kohdistuu paljon seksuaalista väkivältää useimmiten läheisten taholta.

  • Vammaisten ihmisten seksuaalisuuden toteuttaminen on bielä tabu asia yhteiskunnassamme. Moni ajattelee, ettei vammaisilla ole seksuaalisuutta lainkaan, ihan kuin emme olisi seksuaalisia siinä missä kaikki muutkin. Tietämättömyys on suurin ongelma ja haaste, johon voimme vaikuttaa.

  • Vähemmistöstressi koskettaa yllättävän montaa suomalaista. Kahden vähemmistön väki on Seta ry:n vertaistukiryhmä vammaisille, joilla on myös haasteita sopeutua yhteiskuntaan seksuaalisen identiteettinsä takia. Tämä yhdistelmä on nujertava. Miten saisimme suvaitsevuutta ja parannettua heidän asemaansa ja taakkaansa?

Raila Riikonen / Ilon Kipinä mediassa