Kysy Railalta -palstalla voit esittää seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä myös nimettömänä.

Mietyttääkö seksuaalisuus tai vammaisuus? Alta löydät Railalta aiheesta kysyttyjä kysymyksiä. Oman kysymyksesi voit lähettää yhteydenottolomakkeen kautta täältä.

Oon 14v ja mietin onko mun penis liian pieni, kun se on lepotilassa 5,5cm ja jäykistyneenä 12cm? Voiko sitä jotenkin venyttää?

moi. Oon 14v ja mietin onko mun penis liian pieni, kun se on lepotilassa 5,5cm ja jäykistyneenä 12cm? Voiko sitä jotenkin venyttää?
vastaus: Hei 14v. Mietit asiaa jota jokainen nuorimies tällä planeetalla miettii. Jokaisella miehellä on erilainen penis niin kooltaan kuin ulkonäöltään. Aikuisen miehen penis on levossa n 6-7cm ja erektiossa n 13-14cm. Sinulla on vielä kasvuvuosia edessä ja peniksesikin  kasvaa vielä.
Penistä ei voi venyttää pidemmäksi eikä ole tarvettakaan. Peniksesi on hyvä juuri tuollaisena. Käsitys siitä että suuri penis kertoisi menestyksestä seksissä ei pidä paikkaansa. Koolla ei ole vaikutusta nautintoon esim emätinyhdynnässä, koska emättimen tuntoherkin osa on 2-3cm emättimen suulta, loppuosa on suurelta osin tunnoton. Paljon enemmän merkitsee käyttäytymisesi seksitilanteessa kuin se minkä kokoinen penis sinulla on.

RK.

Oonko raskaana?

Istuin kotibileissä vessanpöntölle jossa oli spermaa. Oonko raskaana?
vastaus: Ei, et ole raskaana. Raskaaksi voi tulla ainoastaan penis-emätin-yhdynnässä, jolloin sperma menee suoraan emättimeen. Jos sormissa on spermaa ja hyväilee emätintä, on pieni mahdollisuus tulla raskaaksi. Kannattaa pestä kädet ennen sormilla hyväilyä. Raskaaksi ei voi tulla suuseksissä, anaaliseksissä eikä itsetyydytyksessä eikä silloin kun spermaa lentää vaikka vatsalle. Kondomi on paras tapa suojautua raskaudelta. Kondomi estää myös suurimman osan seksitautien leviämisestä. Jos kuukautiset ovat myöhässä ja on mahdollista että olet raskaana, kannattaa tehdä raskaustesti. Raskaustestin voi ostaa apteekista tai isoimmista marketeista (ruokakaupoista). Voit pyytää raskaustestin myös terveydenhoitajalta tai lääkäriltä.

Seksiä ilman kortsua

Harrastin viikonloppuna seksiä ilman kortsua. Pelkään että mulla on joku tauti, koska en tuntenut poikaa kauheen hyvin ja kaverit kerto, ett se on ollu jo monen kaa. Mitä voin tehdä?
vastaus: Sukupuoli- eli seksitaudit tarttuvat suojaamattomassa emätin- tai anaaliyhdynnässä tai suuseksissä. Suojaamaton seksi on aina riski. Kondomi on ainoa, oikein käytettynä, melkein 100% ehkäisykeino seksitaudeilta. Jos epäilet seksitautia, kannattaa käydä testeissä joko terveyskeskuksessa, ehkäisyneuvolassa tai sukupuolitautien poliklinikalla. Testeissä on hyvä käydä säännöllisesti koska osa taudeista voi olla oireettomia pitkään. Testeihin voi mennä nimettömänä. Kannattaa mennä testeihin, jotta vältyt tulevaisuudessa ongelmilta. Tsemppiä.